Canal do YouTube do PPGCTA UFSM - Santa Maria
30/09/2020 14:00 - 07/10/2020 15:30
Descrição
The I International Webinar Series – Talking about Bioactive Compounds will be aimed at discussing the analysis of carotenoids and phenolic compounds in food samples from a practical approach.
The target audience is researchers, graduate and undergraduate students who are working on the analysis of carotenoids or phenolic compounds.
The Webinar Series is held by the Federal University of Santa Maria in a joint promotion with Brazilian Post-Graduate Programs in the area of Food Science and Technology (UFSM, UFRGS, UFPA) along with research institutions from Spain (Instituto de La Grasa and University of Granada).
The webinar will be given in Spanish or Portuguese and will last between 60 and 90 min. They will start with a keynote speech followed by a round table with invited panelists. The event is free and will be broadcast via YouTube. Listeners will be able to pose questions that will be directed to the webinar participants. Sign up to receive notifications about events.
Participation certificates will be issued to those registered.
_ _ _ _ _
A I Série de Webinars Internacional – Falando sobre Compostos Bioativos terá como objetivo discutir a análise de carotenóides e compostos fenólicos em amostras de alimentos a partir de uma abordagem prática.
O público-alvo são pesquisadores, alunos de graduação e pós-graduação que trabalham com análises de carotenóides ou compostos fenólicos.
A Série de Webinars é realizada pela Universidade Federal de Santa Maria em promoção conjunta com os Programas de Pós-Graduação Brasileiros na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos (UFSM, UFRGS, UFPA) e instituições de pesquisa da Espanha (Instituto de La Grasa e Universidade de Granada).
Os webinars serão ministrados em espanhol ou português e terão duração de 60 a 90 minutos. Eles começarão com um discurso de abertura seguido de uma mesa redonda com os painelistas convidados. O evento é gratuito e terá transmissão no YouTube. Os ouvintes poderão fazer perguntas que serão direcionadas aos participantes do webinar. Inscreva-se para receber notificações sobre eventos.
Certificados de participação serão emitidos para os inscritos.
Programação
Date | Schedule |
30/09/2020 (Wednesday)
2 p.m. (GMT -3) Language: Spanish |
Carotenoids: extraction, identification and quantification
Keynote speakers: Dr. António Pérez Gálvez and Dra. Maria Roca (Instituto de La Grasa, Sevilla, España Chair: Dra. Leila Queiroz Zepka and Dra. Tatiana Emanuelli (Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, Brasil) With specially invited panelists |
02/10/2020
(Friday) 2 p.m. (GMT -3) Language: Portuguese |
Carotenoids identification in food matrices: How to begin?
Keynote speaker: Dr. Renan Chisté (Universidade Federal do Pará, Belém, Brasil) Chair: Dr. Eliseu Rodrigues (Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Brasil) With specially invited panelists |
05/10/2020
(Monday) 2 p.m. (GMT -3) Language: Spanish |
Challenges for the extraction of phenolic compounds from food matrices
Keynote speaker: Dr. Jesús Lozano-Sanchéz (Universidad de Granada, Granada, España) Chair: Dra. Tatiana Emanuelli (Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, Brasil) |
07/10/2020 (Wednesday)
2 p.m. (GMT -3) Language: Portuguese |
Identification and quantification of phenolic compounds in food: moving theory to practice
Keynote speaker: Dr. Eliseu Rodrigues (Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Brasil) Chair: Dra. Tatiana Emanuelli (Universidade Federal de Santa Maria, Brasil) |